Ana pirang-pirang jinis katup kupu-kupu? Sing endi sing paling cocog?

2021-03-19

Katup kupu-kupu kalebu macem-macem jinis lan duwe kaluwihan sing jelas. Bisa tahan suhu dhuwur, tekanan sing beda, katup diameter nominal gedhe, kemampuan ngresiki awake dhewe sing kuwat, lan awak katup digawe saka baja karbon, lan bahan cincin segel saka piring katup duwe akeh pilihan. Iki asring digunakake kanggo aliran udara, banyu, uap, macem-macem media korosif, lendhut, minyak, logam cair lan medium radioaktif. Umume digunakake kanggo ngethok lan nyemprotake pipa. Dina iki, kita bakal nggolongake katup kupu nganggo macem-macem cara.

1ã € Dipérang karo mode nyopir

(1) Katup kupu-kupu listrik
(2) Katup kupu-kupu pneumatik
(3) Katup kupu-kupu hidrolik
(4) Katup kupu-kupu manual

2ã € Miturut formulir struktur:

(1) Katup kupu-kupu segel tengah
(2) Katup kupu-kupu segel eksentrik tunggal
(3) Katup kupu-kupu penyegelan eksentrik kaping pindho
(4) Katup kupu-kupu segel eksentrik

3ã € Bahan permukaan segel:

(1) Katup kupu-kupu segel alus.

1. pasangan panyegelan kasusun saka bahan alus non-logam dadi bahan alus non-logam
2. pasangan panyegelan kasusun saka bahan logam hard kanggo bahan alus non-logam

(2) Katup kupu-kupu sing disegel logam.

Pasangan penyegelan kasusun saka bahan logam hard kanggo bahan hard metal

4ã € Miturut formulir panyegelan:

(1) Katup kupu-kupu segel sing dipeksa.

1. katup kupu-kupu penyegelan elastis: tekanan khusus panyegelan digawe dening elastisitas lempengan katup sing nutupi kursi katup nalika katup ditutup, lan kursi katup utawa pelat katup elastis.
2. katup kupu-kupu segel torsi eksternal: tekanan khusus segel digawe dening torsi sing ditrapake ing poros katup.

(2) Katup kupu-kupu segel: tekanan khusus panyegelan digawe kanthi ngisi elemen segel spring ing kursi katup utawa piring katup.
(3) Katup kupu-kupu penyegelan otomatis: tekanan khusus panyegelan digawe kanthi otomatis kanthi tekanan medium.

4ã € Miturut tekanan kerja:

(1) Katup kupu-kupu vakum. Katup kupu-kupu kanthi tekanan kerja luwih murah tinimbang tekanan atmosfer tumpukan.
(2) Katup kupu-kupu tekanan rendah. Katup kupu-kupu kanthi tekanan nominal PN <1.6Mpa.
(3) Katup kupu-kupu tekanan sedang. Katup kupu-kupu kanthi tekanan nominal PN 2,5-6.4mpa.
(4) Katup kupu-kupu tekanan dhuwur. Katup kupu-kupu kanthi tekanan nominal PN 10,0-80,0mpa.
(5) Katup kupu-kupu tekanan dhuwur. Katup kupu-kupu kanthi tekanan nominal PN> 100MPa.

5ã € Miturut suhu kerja:

(1) Suhu dhuwur. katup kupu-kupu 450 ° C.
(2) Katup kupu-kupu suhu sedheng. Katup kupu nganggo 120 C (3) Katup kupu-kupu suhu normal. Siji katup kupu-kupu kanthi 40C (4) Katup kupu-kupu sing kurang suhu. Siji katup kupu-kupu kanthi 100 (5) Katup kupu-kupu suhu paling sithik. T
6ã € Miturut mode sambungan:

1. Katup kupu-kupu wafer


Plat kupu katup kupu-kupu penjepit dipasang ing arah diameter pipa. Katup mbukak kabeh.
Struktur katup kupu-kupu wafer iku sederhana, volume sithik lan bobote entheng. Katup kupu duwe rong jinis panyegelan: segel elastis lan segel logam. Katup penyegelan elastis, cincin penyegelan bisa dipasang ing awak katup utawa dipasang ing piring kupu.


2. Katup kupu-kupu flange

Katup kupu-kupu flange yaiku struktur lempeng vertikal, lan batang katup minangka katup segel keras logam integral. Dering klep saka tutup yaiku struktur komposit piring grafit fleksibel lan piring stainless steel, sing dipasang ing awak katup, lan permukaan segel piring kupu-kupu ditutupi karo stainless steel. Dering penyegelan katup sealing alus digawe saka NBR, sing dipasang ing piring kupu.


3. Katup kupu kupu

4. Katup kupu sing dilas

Katup kupu-kupu las minangka salah sawijining katup kupu-kupu sing gampang didhelikake, sing akeh digunakake ing pipa kanthi suhu medium â ‰ ¤ 300 â „ƒ lan tekanan nominal 0,1MPa ing proses produksi bahan bangunan, metalurgi, tambang lan tenaga, kanggo nyambung, mbukak lan nutup utawa nyetel kualitas medium.